Företagsflytt Stockholm

Smidig företagsflytt i Stockholm

När det är dags att flytta företaget uppstår många utmaningar. I händelse av fördröjningar eller andra störningar så riskerar verksamheten att bli lidande. Vill du undvika stress så lönar det sig att anlita en professionell flyttfirma i Stockholm. Chansen finns till en snabb, smidig och prisvärd företagsflytt.

Den stora fördelen med att anlita en flyttfirma vid företagsflytt är att de har erfarna experter som har bra koll på hur man packar, bär och transporterar till exempel kontorsmöbler. När flytten går till på rätt sätt blir den också säkrare. Risken att saker blir skadade eller försvinner under flyttens gång minimeras. Behövs en företagsflytt i Stockholm finns mycket att vinna på att begära en offert. Ofta blir det en god investering, eftersom tid och energi som hade behövt läggas på flytten, istället kan läggas på den ordinarie verksamheten.

Hjälp med hela flyttprocessen

Företaget har möjlighet att få hjälp hela vägen från inledande planering, tills flytten är klar och allting är på plats. Det kan också vara en god idé att välja till olika kringtjänster som flyttstädning och magasinering. För en företagsflytt i Stockholm blir det mer prisvärt att anlita en flyttfirma som klarar att täcka alla behov, jämfört med att behöva anlita flera separata firmor. Dessutom blir planeringen och själva genomförandet enklare när färre aktörer är inblandade.

Flexibel företagsflytt i Stockholm

Förutsättningarna för företagsflytt ser väldigt olika ut beroende på bland annat företagets storlek och krav på service. Bra flyttfirmor i Stockholm är flexibla och ser till att hitta en lämplig lösning. Behövs tunga transporter? Skulle det vara praktiskt om flytten kunde ske under helgen?

De flesta problem går att lösa. Ett annat tips är att säkerställa att tillräcklig kapacitet för en företagsflytt finns. Mindre flyttfirmor har svårt att klara av att flytta större företag. Med en stor flyttfirma är däremot kapaciteten inget bekymmer och de har många egna lastbilar som gör att tidsplanen går att följa.

Varje flytt unik

Behövs en företagsflytt i Stockholm är ett gott råd att helt enkelt ta kontakt. Varje flyttsituation är unik och flyttfirman behöver veta hur just era behov ser ut. Därefter går det att få en kostnadsfri offert. Med rätt hjälp kommer företagsflytten gå snabbt och smidigt och ni kommer i gång i de nya lokalerna utan onödiga dröjsmål.

Vanliga frågor och svar

Hur går en företagsflytt till?

En företagsflytt skiljer sig från att flytta privat, eftersom det vanligtvis sker under dagen då verksamheten är igång. Flyttfirman börjar gärna tidigt på morgonen och processen är skräddarsydd utifrån era behov. Hur den går till i detalj beror på vilka tjänster ni beställt.

Hur mycket kostar en företagsflytt i Stockholm?

Priserna för en företagsflytt varierar kraftigt och därför är det omöjligt att säga hur mycket det kommer att kosta. Se till att jämföra flyttfirmor mot varandra genom att be om kostnadsfria offerter på arbetet. Då kan du jämföra priser och tjänster i lugn och ro.

Hur lång tid tar en företagsflytt?

Det finns flera faktorer som påverkar hur lång tid just er flytt kommer att ta. Det handlar t.ex. om hur mycket saker som ska flyttas, hur långt dessa ska transporteras och om det krävs specifik utrustning. Räkna med att flytten kan ta hela dagen.

Hur påverkar en företagsflytt verksamheten under dagen?

Huruvida verksamheten kommer att påverkas av flytten eller inte beror bland annat på vad det är för företag du har och om du flyttar under öppettider eller inte. Många flyttfirmor ser till att skräddarsy lösningar som passar just era behov, så att verksamheten kan fortsätta.

Kan man använda RUT-avdrag vid företagsflytt?

Som företag har du inte rätt att använda dig av RUT-avdraget i samband med en flytt. RUT-avdraget är något som bara tilldelas privatpersoner och som gäller för den egna bostaden. Vill du veta mer om RUT-avdrag rekommenderar vi att du kontaktar Skatteverket.

Vilken typ av företag kan anlita företagsflytt i Stockholm?

Företagsflytt är något som alla företag kan använda sig av. Det spelar ingen roll om det är en butik, ett lager, ett kontor eller en restaurang. Se dock till att du informerar om verksamheten i samband med din offert, så att flyttfirman kan förbereda sig bättre.

Vad kan flyttfirman hjälpa till med?

En flyttfirma kan hjälpa dig med allt från kartonger och emballage till packning, bärhjälp och transport. De kan även se till att du får hjälp med flyttstädning och hjälper till med återvinning såväl som magasinering av föremål som inte kan tas med.

Måste man packa allting själv?

Under en företagsflytt hjälper majoriteten av alla flyttfirmor dig mer än gärna med att packa ihop företagets alla saker. Detta är dock en tilläggstjänst som vanligtvis inte brukar ingå i de färdiga paketen. Hör dig för med flyttfirman vad som gäller och om de kan erbjuda packhjälp.

Kan en flyttfirma hjälpa till med flyttstädning av företag?

Absolut! De allra flesta flyttfirmor samarbetar med en bra och pålitlig städfirma som kan hjälpa dig med hela flyttstädningen. Se dock till att så mycket som möjligt är undanplockat och att det inte står kartonger i vägen som begränsar framkomligheten, t.ex. för fönsterputsning.

 Måste man betala moms vid en företagsflytt?

Som företag har du inte rätt att använda dig av RUT-avdraget för att sänka dina kostnader. Det du däremot har rätt till är att dra av momsen. Se till att du informerar om detta i samband med bokning, så sköter flyttfirman resten.

Företagsflytt Stockholm – 28 års erfarenhet av företags flytt Stockholm

Att utföra en företagsflytt i Stockholm kräver noggrann planering och kunskap.
Vi vet hur viktigt det är att välja rätt lastbil och manskap vissa adresser kan vara trånga eller garagenerfarter som kräver en viss höjd på lastbilen.

Helhetslösning för er företagsflytt i Stockholm

Tillsammans med er går vi igenom hela flyttprocessen för bästa utförande och skräddarsyr ett upplägg som passar er, ibland kan det vara mer lämpat att flytta en helg eller sen kväll inga problem det är vi vana vid. Vi rekommenderar ett möte före en större företagsflytt, vi utför stora och små företagsflyttar i Stockholm med omnejd.

Vi vet att utföra en företagsflytt i Stockholm kan vara ett stort projekt och man vill ha så lite störning som möjligt i produktionen.  Vid större företagsflyttar har vi alltid en arbetsledare som tar hand om er och er företagsflytt och ser till att ni hela tiden får vägledning och den hjälp ni behöver .

Vi utför er företagsflytt på bästa och smidigast sätt vi har utfört företags flytt i Stockholm sedan starten 1994.

Företagsflytt Stockholm – Tunghantering

Många företagsflyttar kräver kunskap om tunghantering som kassaskåp säkerhetsskåp mm den erfarenheten har vi.

Företagsflytt Stockholm – Magasinering

Har ni vuxit ur era lokaler eller behöver extra plats under en tid så erbjuder vi magasinering i temperaturstyrda förvaringslokaler i Stockholm.

Företagsflytt Stockholm – En trygg flyttfirma i Stockholm

Vi jobbar enligt Kontor 2003 vi har gällande försäkringar och tillstånd enligt branschens bestämmelser gällande företagsflytt i Stockholm. Vi har kollektivavtal och är godkända av arbetsmiljöverket som säker arbetsplats. Våra lastbilar är miljöanpassade och klarar kraven för Euro 6.

Vi lämnar givetvis referenser från tidigare flyttuppdrag.

Ett axplock av våra tidigare företagsflyttar i Stockholm

JM AB

Team Olmed ortopedklinik

Primula Byggnads AB Telavox

Skanska Sverige AB

Stockholms Brandförsvar

Peab Bostad AB

Vi hjälper dig med

Allt inom flytt, magasinering och flyttstädning