Vad behövs när man flyttar hemifrån?

Att flytta hemifrån är en stor milstolpe i livet, men det kan också vara en överväldigande och stressig upplevelse. En av de största utmaningarna är att ha koll på allt du behöver för att skapa ett bekvämt och funktionellt hem. Här hittar du en lista på grundläggande förnödenheter och den utrustning du behöver när du flyttar hemifrån.

Möbler

Möbler är en viktig del av ditt nya hem. Du behöver åtminstone en säng, en madrass, en soffa, ett bord och stolar. Om du flyttar till en lägenhet eller ett hus med flera rum kan du också behöva en byrå, garderober och hyllor. Det är viktigt att tänka på ditt utrymme och din budget när du väljer möbler. Fundera på bland annat på hur många gäster du vill ha kunna ha på besök och planera dina köp därefter. Det finns flera budgetvänliga alternativ om du vill ha extra stolar eller utfällbara bord, hitta något som passar både din personliga smak och dina behov.

Vitvaror

Du behöver också vitvaror för att kunna laga mat och hålla ditt nya hem rent och bekvämt. En spis, ett kylskåp och en mikrovågsugn är de grundläggande vitvarorna som du behöver. Om du flyttar in i en hyreslägenhet brukar detta ingå, var noga att säkerställa vilka vitvaror som kommer med lägenheter för att undvika att du köper dubbletter. Om din budget tillåter kan du också köpa en diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

Köksartiklar

När du flyttar hemifrån behöver du köksartiklar för att laga mat och äta. Det inkluderar tallrikar, glas, bestick, kastruller och stekpannor. Du kanske också vill köpa en brödrost, en kaffebryggare, en mixer eller andra små apparater som kan underlätta matlagningen. Ett tips är att noga undersöka hur förvaringsmöjligheterna ser ut i din nya bostad, hur många olika glas och tallrikar finns det plats för? Behöver du köpa till ytterligare förvaring för dina bestick eller tallrikar?

Hygienprodukter

Du behöver också hygienprodukter för att hålla dig ren och fräsch. Det inkluderar handdukar, sängkläder, badprodukter och toalettartiklar. Det är bra att köpa några extra handdukar och sängkläder så att du kan tvätta dem med jämna mellanrum och inte vara utan medan de torkar.

Verktyg och redskap

Det är också viktigt att ha grundläggande verktyg och redskap när du flyttar hemifrån. Det finns hur många verktyg som helst du kan köpa, men de allra viktigaste inkluderar en skruvmejsel, en hammare och någon sorts tång. Utöver dessa behöver du såklart också se till att du har tillgång till diverse städprodukter som en dammsugare, en mopp, städprodukter och annat som krävs för att hålla din bostad ren och fräsch.

Säkerhetsutrustning

Säkerhet är viktigt när du flyttar hemifrån. Du behöver åtminstone en brandvarnare och en brandsläckare i ditt hem. Om du har ont om förvaring i din bostad kan du enkelt köpa en brandfilt som praktiskt taget tar upp noll utrymme.

Andra nödvändigheter

Slutligen behöver du tänka på andra nödvändigheter som du kanske behöver när du flyttar hemifrån. Det inkluderar saker som första hjälpen-kit, reservnycklar, ficklampor och en smidig verktygslåda. Tänk på att ha dessa föremål lättåtkomliga om du någonsin behöver dem.

Läs mer

7 flytt-tips från en erfaren flyttfirma

Hur packar man smartast inför flytt?

Anlita en flyttfirma i Stockholm